Tuesday, November 24, 2009

raiyyan at 1yr8mnth..

ni latest pics of my sweet raiyyan . alredi 1yr and 8 mnth old...dah besar anak mama. tp makin lama makin manja..poning makcik nak layan karenah manjanya tuh. dh time kena bagi dia adik kot..hehehe


raiyyan hepi dlm car seatnyer..

muka belagak gile baru beli basikal roket..dia yg pilih sendri tuh..

sebelum pi hari keluarga kat sekolah mama..tema:hari raya. sbb tu pakai baju melayu


Wednesday, October 14, 2009

Wednesday, June 24, 2009

trip to kl

minggu lps kena bwk students p trip ke KL. 2 hari.bertolak dari skul 2 bas penuh. raiyyan kena tinggal ngan bbsitter. x gamak nk bwk dia. ye la..naik bas kan. kang dia ngamuk tgh mlm dlm bas tu naya jerk. journey pon 6 jam br sampai. so bwk students lawat petrosains, planeterium, putrajaya & nilai. singgah gak the mines. aku ni ngikut je agenda ketua rombongan. mana depa pi, aku ikut je la. janji students sume cukup. jgn ada tertinggal kt KL sudah..mati nak jwb dgn parents diorg...ape2 sume ok. selamat pegi & balik. alhamdulillah...

kat klcc

posing dalam bas

kat putrajaya tempat ada bot2 tu..x ingat nama tempat ni

dengan Era & anak kat UPM..tdo smlm kat sini.

kat petrosains

dalam petrosains

Saturday, June 13, 2009

mengidam...

jangan konpius..bkannya aku mengidam sbb raiyyan nak dapat adik ke ape tp sbb ku pose..mcm2 rasa nak makan..hua hua..lelagi time setengah jam lg nak berbuka..aku rasa nak mkn :

donut..sedapnya...big apple donut yg walnut tuh..menjilat kaki kekdahnya
KFC fiery..ni sbb tgk iklan dlm tv td
SR kek...yummy..xde spesifik kek ape..otakku xleh nak pk..just tingat SR jerk
ekrem...sbb tgk cina sebelah ni jual eskrem
Big Mac McD..nipun sbb br tgk iklan dlm tv td

tp menu berbuka ku hanyalah sup ayam dgn nasik putih..sedeh tol..opss..maybe asam pedas ikan kerisi kelmarin..sbb ada dlm peti ais..x abes makcik simpan kemarin.jap lg kena p panaskan..

hua hua..mcm budak2 baru belajar pose pulak. tingin mcm2..kekeke...bikin malu jerk..

diari seorang cekgu di akhir cuti

hari ni tersangat la xde mood.maklumla besok sekolah dh start..jgn salah sangka ye..saya bukan budak tingkatan 5 yg maleh nak p sekolah lepas cuti penggal yg panjang sbb x siap keje rumah cekgu bagi..tapi sayalah cekgu itu yg terasa nak mendenda anak2 muridku yg x siap keje rumah esok..hari ni saya pose ganti (tinggal lg 6 hari pose yg kena ganti)..sesambil tu ada 2 paper exam tgh thn belum abis marks....(huaaaa..rasa nak gajikan org je tolong tanda....). serius saya xde mood nk tanda paper2 tu. tgk je jawapan yg tertera kt paper diorg tu buat cekgu ni nak gantung diri kat pokok tauge..terasa cam mengabehkan beras je ku merepek dlm kelas...alih2 bila exam tgk jawapan budak2 ni rasa nak rotan je 15x sorang..hehe..jgn salah sangka..saya x pernah lg mempunyai rotan apatah lg merotan pelajar2...terasa je nak rotan tp x rotan pun..semalam hb bawak saya & raiyyan ke the carnival sg petani. sesape yg xtau..tu adalah taman tema air.masuk rm25 sorang. quite expensive akceli sbb kecik jer tempat tu kalo nak banding sunway lagoon. tp ok lah..at least ada jgk tempat2 cenggini kt belah2 utara ni.anakku raiyyan siap tdo seround kt situ lepas penat main2 air. naseb bwk buggy dia. kalo x, jenuh nak mendukung. pas habes main air singgah tesco sg petani.
mlm td sy siap bermimpi ngeri..my SU exam dtg carik & marah sbb x siap marks paper exam lg..perghh..alangkah ngerinya mimpi itu..tp x mendatangkan kesan sbb saya maseh lagi malas nak tanda, dr pagi td sampai skang baru siap 1/3. rerasanya esok kena sambung kat sekolah sampai siap.
tadi bbsitter raiyyan & family dtg. raiyyan nangis2 nak ikut diorg balik so akhirnya diorg angkut raiyyan sekali balik. sampai skang budak kecik tu belum balik2 lg. time diorg nak balik td raiyyan siap tunjuk2 kt 1 keta merah yg park depan ni konon2 nak ikut masuk dlm keta tu.padahal tu bkn keta bbsitter tu. kaler je sama. raiyyan ingat keta diorg. tp kira ok jugakla sbb dia ingat kaler keta bbsitter dia. walopun dh 2 minggu x jumpa (sbb cuti sekolah kan..)
jap g bukak pose dgn sup ayam tengahari td masak utk raiyyan. boleh la janji ada makanan. ragam org pose tingin mcm2..td tgk iklan KFC fiery tu rasa tingin..tgk la nnt2 kalo hb free ajak dia g makan.kalo x simpan mengidam tu utk esok pulak. sbb rasanya esok nk pose lg..

Sunday, June 7, 2009

tag oleh honeyD

pergh..tergerak nak buka blog ni rerupanya aku telah ditag oleh D.

Instruction:Go to your photos folder in your computer. Go to the 6th folder of photos. Go to the 6th picture in that folder. Put the picture on your blog and a description of it. Invite six friends to join the challenge. Link them in your blog and let them know they have been challenged!


ni gambo raiyyan . rasanya masa ni dia dalam 10 bulan. dengan gigi kapaknya yg beso.ni walker baru beli. dia syok tekan2 kuar bunyik lagu2 tu.


ku rasa nak tag :

makcik wawi
rerama aka illa
zealvia
prettylady
matun





Tuesday, May 26, 2009

having fun!!!!



syok naik keta control

@ taman menan k.nerang

Sunday, May 24, 2009

tah hape2

pesal la blog ni xleh nak post gambo. ni buat gue hangin nih...geramnyeeeee..tah hape2...dh 2 hari dah cenggini...huarghhhh.....

Tuesday, May 19, 2009

hari jumaat yang sibuk!!!!

hari jumaat dedulu kami p jenjalan. saya tingin nak makan big apple donut. nyum..nyum.. maka menuju la kami ke TESCO . dah sampai ke TESCO tu musti la p round2 dulu tgk2 barang. window & door soping. kat sana ada byk pameran rumah. tp kebanyakannya kat area alor star. kami plan nk beli area changlun je. dekat dgn tempat keje & kedai hb. kami dlm planning nak beli rumah tp kena tgk2 dulu. biar lambat janji puas hati, lgpun br je tambah 1 keta lagi jadinya kena slow2. tgk2 dulu & kalo bekenan boleh la beli. pas g TESCO otw balik singgah darulaman lake. saje bwk si kecik main2 gelongsor kat situ pastu main keta control. raiyyan hepi yg amat kat sana. paling dia syok main keta tu. papa control raiyyan dok dlm keta tu. jenuh jugak la nak ajak balik lepas tu. ni gambar2 hari tu & ada sekeping 2 gambar yang xde kaitan dgn hari jumaat. sesaje nak letak jugak!!


bestnya donut... lembut & gebu. kami ber2 mmg hantu donut. raiyyan pon suka



beli sedozen makan bertiga.


raiyyan bz kekunun dia drive keta tu. padahal papa yg control dr jauh

happy...


sebelum main keta p main gelongsor dulu..


ready nak slide dr gelongsor


ni gambo sebelum p TESCO


gambo2 yang x berkaitan dgn hari jumaat..

otw g sarapan kat kuala perlis hari sabtu

ni gambo raiyyan tekun baca buku

sampai meleleh air liur baca 2-3 bijik buku

ni gambo hari isnin raiyyan naik ikut mama p pertandingan roket kat air itam. kasik can dia dok main2 dlm keta jap pastu kena tinggal..

gambo ni ada cite kelakar. mama letak roti atas meja. tetiba hilang roti tu. rupanya raiyyan amik pastu makan. pandai pulak dia tarik kuar roti tu dr plastik. dgn hepinya tunjuk roti tu bila amik gambo.

video
ni video raiyyan tgh syok naik keta control

Saturday, May 9, 2009

DarulAman Lake

hari tu kami p jenjalan kt tasik darulaman. sonok sungguh. kami naik bot tu. tp jap je sbb mama raiyyan ni fobia air. takut tenggelam pastu lemas. hehe. seperti biasa pastu mesti singgah tempat mainan sbb raiyyan suka sgt tempat2 cenggitu. so enjoy these pictures...


raiyyan happy main2 gelongsor

aksi sengeh keterlaluan oleh raiyyan

kat tas bot kecik..


raiyyan happy naik bot dgn mama & papa

baling hot spring

mama & raiyyan
salam sebuah kolam yg ada kt sini

papa & raiyyan

papa, raiyyan, tok & wan

raiyyan so happy makan2 biskut depan kolam

after makan biskut sempat lg posing2 budak kecik ni


hari tu kami p jenjalan kat hot spring, baling, kedah. actually tok ngan wan raiyyan yg kerap sebut nak gi sana. dr kuala nerang (kg tok raiyyan) kami bertolak pkl 6 lebih smp sana dalam masa azan maghrib. kitorg ajak wan & tok & maklong & sepupu2 raiyyan p sana. bersesak2 la kami dlm satu keta share 9 org. walopun ramai tp raiyyan menten dok dlm carseat dia. makanya hanya 8 org je la yg bersesak2 dlm keta tu sbb sorg lg dgn selesanya dok diam2 dlm seat dia sendri. kt sana, raiyyan hepi sungguh berendam dlm kolam air panas tu. tp mama & papa yg x tahan panas. budak kecik sorg ni meraung2 nak berendam lama2. letih makcik nak layan.

Wednesday, May 6, 2009

to the zoo!!!!!!

on labour day tu hari, kami p zoo taiping & penang. it was fun except tht ujan renyai2 so takleh tgk binatang lama2. kami dok zoo dlm 1 hour je pastu terus p penang then balik changlun. sebelum p zoo, singgah makan2 dulu kt McD near Tesco Taiping. raiyyan xde la happy sgt tgk binatang2 kat zoo tu maybe sbb dia ngantuk tp mama & papa dia yg over excited. maklumla tingat kenangan lama time remaja bercenta dolu2 kami penah p zoo taiping. tp time tu naik bas je. skang dh upgrade naik keta.


raiyyan @ McD enjoy makan bubur nasik yg mama bwk bekal..raiyyan xleh mkn lg fast food ni. x elok..papa & papa je bleh makan..hehe



raiyyan tido dlm perjalanan p taiping. changlun - taiping dlm 2 jam lebey krg


lepas parking keta sempat lg bergambar budak2 lelaki 2 org ni..


mama & raiyyan @ kandang gajah. lepas naik train kt zoo tu kami pusing keliling2 kandang gajah tu

papa & raiyyan main2 kt tempat menan dlm zoo, time ni raiyyan sgt la hepi..


50 kali budak kecik ni naik turun gelongsor tu. syok sungguh dia

zoo taiping

pas p zoo, kami singgah penang & melawat kwn baik mama masa kt USM che ros, hb dia safar & their cute doter najwa. kami tumpang mandi2 kt rumah diorg..makan2 nasik then balik. papa & raiyyan zzzzzzzz spjg jalan & mama drive..

Saturday, April 4, 2009

raiyyan & kamera

semenjak 2 menjak ni budak sorg ni pandai sungguh amik gambo. pantang kamera hala kat dia..terus menyengih sampai senget2 mulut. hehe. suka sungguh bergambar

raiyyan in action








Saturday, March 28, 2009

HAPPY BIRTHDAY RAIYYAN RIZQI!!!!

27 MAC 2009..raiyyan finally berumur setahun..letih mama & papa tunggu raiyyan besar..celebrate gitu2 jerk kat pizza hut tesco alor setar. papa tutup kedai bwk mama & raiyyan jenjalan..sejarah tu papa tutup kedai..bkn senang nak suruh papa tutup kedai!!! mama beli kek kecik jerk utk raiyyan..kalo beli yg besar sape la pulak nk makan tu. hari tu masa bday papa dh beli kek..berkurun baru habis kek tu dalam peti ais. so kali ni decide xyah beli kek besar2..nnt kita beli kek lg 2 minggu kita nak p KL kita celebrate ngan kazen2 raiyyan kat KL ok.


gambar2 raiyyan pada hari bday...


kt playland tesco


makan2..nyum2...

kek cheese kecik utk raiyyan yg kecik!!

ni menyengih dalam kereta

raiyyan & papa dgn buldozer..

ni mainan raiyyan terbaru.baru beli semalam..

mandi sebelum p jalan2..



comotnya makan kt pizza..nasib bwk bib


mama & raiyyan


bestnye buldozer besar..

raiyyan 1 tahun 1 hari