Tuesday, May 26, 2009

having fun!!!!



syok naik keta control

@ taman menan k.nerang

Sunday, May 24, 2009

tah hape2

pesal la blog ni xleh nak post gambo. ni buat gue hangin nih...geramnyeeeee..tah hape2...dh 2 hari dah cenggini...huarghhhh.....

Tuesday, May 19, 2009

hari jumaat yang sibuk!!!!

hari jumaat dedulu kami p jenjalan. saya tingin nak makan big apple donut. nyum..nyum.. maka menuju la kami ke TESCO . dah sampai ke TESCO tu musti la p round2 dulu tgk2 barang. window & door soping. kat sana ada byk pameran rumah. tp kebanyakannya kat area alor star. kami plan nk beli area changlun je. dekat dgn tempat keje & kedai hb. kami dlm planning nak beli rumah tp kena tgk2 dulu. biar lambat janji puas hati, lgpun br je tambah 1 keta lagi jadinya kena slow2. tgk2 dulu & kalo bekenan boleh la beli. pas g TESCO otw balik singgah darulaman lake. saje bwk si kecik main2 gelongsor kat situ pastu main keta control. raiyyan hepi yg amat kat sana. paling dia syok main keta tu. papa control raiyyan dok dlm keta tu. jenuh jugak la nak ajak balik lepas tu. ni gambar2 hari tu & ada sekeping 2 gambar yang xde kaitan dgn hari jumaat. sesaje nak letak jugak!!


bestnya donut... lembut & gebu. kami ber2 mmg hantu donut. raiyyan pon suka



beli sedozen makan bertiga.


raiyyan bz kekunun dia drive keta tu. padahal papa yg control dr jauh

happy...


sebelum main keta p main gelongsor dulu..


ready nak slide dr gelongsor


ni gambo sebelum p TESCO


gambo2 yang x berkaitan dgn hari jumaat..

otw g sarapan kat kuala perlis hari sabtu

ni gambo raiyyan tekun baca buku

sampai meleleh air liur baca 2-3 bijik buku

ni gambo hari isnin raiyyan naik ikut mama p pertandingan roket kat air itam. kasik can dia dok main2 dlm keta jap pastu kena tinggal..

gambo ni ada cite kelakar. mama letak roti atas meja. tetiba hilang roti tu. rupanya raiyyan amik pastu makan. pandai pulak dia tarik kuar roti tu dr plastik. dgn hepinya tunjuk roti tu bila amik gambo.

video
ni video raiyyan tgh syok naik keta control

Saturday, May 9, 2009

DarulAman Lake

hari tu kami p jenjalan kt tasik darulaman. sonok sungguh. kami naik bot tu. tp jap je sbb mama raiyyan ni fobia air. takut tenggelam pastu lemas. hehe. seperti biasa pastu mesti singgah tempat mainan sbb raiyyan suka sgt tempat2 cenggitu. so enjoy these pictures...


raiyyan happy main2 gelongsor

aksi sengeh keterlaluan oleh raiyyan

kat tas bot kecik..


raiyyan happy naik bot dgn mama & papa

baling hot spring

mama & raiyyan
salam sebuah kolam yg ada kt sini

papa & raiyyan

papa, raiyyan, tok & wan

raiyyan so happy makan2 biskut depan kolam

after makan biskut sempat lg posing2 budak kecik ni


hari tu kami p jenjalan kat hot spring, baling, kedah. actually tok ngan wan raiyyan yg kerap sebut nak gi sana. dr kuala nerang (kg tok raiyyan) kami bertolak pkl 6 lebih smp sana dalam masa azan maghrib. kitorg ajak wan & tok & maklong & sepupu2 raiyyan p sana. bersesak2 la kami dlm satu keta share 9 org. walopun ramai tp raiyyan menten dok dlm carseat dia. makanya hanya 8 org je la yg bersesak2 dlm keta tu sbb sorg lg dgn selesanya dok diam2 dlm seat dia sendri. kt sana, raiyyan hepi sungguh berendam dlm kolam air panas tu. tp mama & papa yg x tahan panas. budak kecik sorg ni meraung2 nak berendam lama2. letih makcik nak layan.

Wednesday, May 6, 2009

to the zoo!!!!!!

on labour day tu hari, kami p zoo taiping & penang. it was fun except tht ujan renyai2 so takleh tgk binatang lama2. kami dok zoo dlm 1 hour je pastu terus p penang then balik changlun. sebelum p zoo, singgah makan2 dulu kt McD near Tesco Taiping. raiyyan xde la happy sgt tgk binatang2 kat zoo tu maybe sbb dia ngantuk tp mama & papa dia yg over excited. maklumla tingat kenangan lama time remaja bercenta dolu2 kami penah p zoo taiping. tp time tu naik bas je. skang dh upgrade naik keta.


raiyyan @ McD enjoy makan bubur nasik yg mama bwk bekal..raiyyan xleh mkn lg fast food ni. x elok..papa & papa je bleh makan..hehe



raiyyan tido dlm perjalanan p taiping. changlun - taiping dlm 2 jam lebey krg


lepas parking keta sempat lg bergambar budak2 lelaki 2 org ni..


mama & raiyyan @ kandang gajah. lepas naik train kt zoo tu kami pusing keliling2 kandang gajah tu

papa & raiyyan main2 kt tempat menan dlm zoo, time ni raiyyan sgt la hepi..


50 kali budak kecik ni naik turun gelongsor tu. syok sungguh dia

zoo taiping

pas p zoo, kami singgah penang & melawat kwn baik mama masa kt USM che ros, hb dia safar & their cute doter najwa. kami tumpang mandi2 kt rumah diorg..makan2 nasik then balik. papa & raiyyan zzzzzzzz spjg jalan & mama drive..