Monday, June 14, 2010

list2 barang2

alangkah lamanya x update blog ni. xde masa & xde internet kt rumah. due 2nd baby seminggu lps raya puasa ni. ada byk benda kena beli...list:

1. bengkung. ingat nk beli bengkung moden yang strap tu sbb berpantang sendiri2. susah kalo nak ke toilet nak kena ikat2 balik. hrga 200++ ---checked

2. herba mandian. susah oo nak carik akar2 kayu buat mandi. solution..beli yg siap2 packing aje. hrga rm30 ---checked

3. set bersalin nona roguy. tp lps baca review kt internet xyah beli set. membazir. beli 4 benda yg penting ni : phyto rm100, krim barut rm45, minyak herbanika rm58, akar herbanika rm55

4. nursing pillow bumble bee. rm 50++ (http://www.mybabyshop.com.my). x beli lg. tp dh belek2 kt website ni ---checked

5. maternity pad susen (xtau hrga.lupa dh. time berpantang raiyyan dulu pakai ni. sellesa dan cepat baik luka)

6. pati ikan haruan

7. tilam baby bumble bee latex (tilam raiyyan dulu sume tah ke mana tah) ---checked

8. brg2 baby- baju2an. minyak2 serba mak nenek. gripe water. drapolene cream. set mandian. bla bla.

9. stroller (yg ni br je beli.yippeee..brand mclaren)

10. jus pegaga (katanya elok utk tambah susu badan)

11. bekas utk isi ebm. (hrp2 dpt simpan byk stok)

12. botol2 susu. dulu time raiyyan gile MAM. kali ni x nak dh MAM. tommy tippee comei bentuk dia

13. steriliser (yg ni carik yg preloved je..jimat sikit) ---checked

ada ape2 lg yg aku tertinggal??? hhm...mcm first baby jerk..hehe. lg 3 bulan je lg ni. mcm x prepare ape2 lg ni.

tambahan playpen dah beli. segala kelengkapan tido...sleep support..crib sheet bla bla..

3 comments:

Ina Hashim said...

salam ziarah...

bila EDDnya?akak 11 Sept...best gak nengok list barang baby azie tu

Rosilawaty Aris said...

Nak breastfeed kan..jagan lupa nursing bra..sangat2 la berguna

azie said...

edd 18 sept.

ros..betul jugak aku lupa nursing bra. ada 2-3 helai je time ryan duluk